Rhee Onderhoudsbedrijf

In Nederland kan de temperatuur nogal eens dalen. De kachel draait bij veel mensen dan ook overuren, en dat is niet altijd even vriendelijk voor het milieu en uw portemonnee. Stralingspanelen zijn een goed alternatief voor traditionele verwarming. Wij leggen u graag uit waarom.

Infraroodstraling

Stralingspanelen maken gebruik van infraroodstraling. Dit geeft hetzelfde effect als de warmte van de zon. Infraroodstraling wordt opgenomen door mensen en objecten, zonder dat hier luchtstroming voor nodig is. Warme lucht van een kachel stijgt al snel op, waardoor het verschil in temperatuur tussen de vloer en het plafond kan verschillen. De warmte van een stralingspaneel wordt opgenomen door muren, objecten en mensen, waardoor deze warmte minder snel opstijgt.

Bespaar op energie met stralingspanelen

Omdat de warmte van een stralingspaneel wordt opgenomen door de omgeving, blijft deze niet in de lucht hangen. Een dergelijk paneel kan de omgeving tot zo’n 22 graden verwarmen, terwijl de lucht in de ruimte op ca. 18 graden blijft. Dit zorgt voor een energiebesparing tot wel 20%. Bovendien gaat warmte door straling niet verloren via het raam. De golflengte van infraroodstraling is namelijk te hoog om door het raam te dringen.

Compacte verwarming

Naast milieuvriendelijk en energiezuinig, zijn stralingspanelen ook nog eens erg compact. Hierdoor kunnen de panelen gemakkelijk worden opgehangen of zelfs worden ingebouwd in systeemplafonds. De panelen kunnen worden aangesloten op de thermostaat in de ruimte, zodat u ze gemakkelijk kunt bedienen.

Hoge of lage temperatuur?

Er zijn twee soorten panelen verkrijgbaar: met een hoge of een lage temperatuur. Lage temperatuur panelen kunnen worden toegepast in kantoorruimtes, woningen en scholen. Panelen met een hoge temperatuur zijn uitermate geschikt voor industriële panden en andere gebouwen met een hoog plafond.

Meer weten?

T-climate is gespecialiseerd in het koelen en verwarmen van allerlei ruimtes. Wilt u meer weten over stralingspanelen en andere soorten verwarming? Neem dan contact met ons op. We nemen de mogelijkheden met u door.