Rhee Onderhoudsbedrijf

Wat kost airco in huis?

In steeds meer huizen in Nederland kom je een airco tegen. Dat is niet gek, want bij een gunstige temperatuur ben je overdag productiever en slaap je ’s nachts ook comfortabeler. Airco in huis is allang niet meer alleen weggelegd voor de goedgevulde portemonnee. Toch rijst bij veel mensen de vraag “Wat kost een airco in huis?” We gaan de verschillende modellen met u langs:

Airco aan de wand

Dit model airco wordt hoog aan de wand geplaatst, zodat u het vloeroppervlak vrij kunt houden. Bovendien is wand airco energiezuinig en relatief stil. Voor €500,- heeft u deze wand airco in huis. Wilt u iets meer vermogen en een stijlvoller model. Dan bent u €1000,- à €1500,- kwijt.

Vloermodel airco

Een airco op de vloer is dé uitkomst als het toestel niet aan de wand kan hangen, bijvoorbeeld omdat u een schuine wand heeft. Deze vorm van airconditioning is wel iets prijziger dan het wandmodel. Voor een basismodel betaalt u zo’n €1300,-. Een uitgebreider model kost rond de €2500,-.

Satellietairco

Wilt u airco in huis, maar niet in het zicht? Kies dan voor een satelliet airco. Deze wordt ingebouwd in een verlaagd plafond of systeemplafond. Voor een basismodel satelliet airco betaalt u ongeveer €800,-. Prijzen voor dit model lopen op tot zo’n €3000,-.

Airco onder het plafond

Als u geen verlaagd plafond heeft, maar de airco ook niet op de vloer of aan de wand wilt laten plaatsen, is een plafond onderbouw model voor u het meest geschikt. Prijzen voor een plafond airco beginnen bij €1500,-.

Een airco cassette

Een cassette airco wordt gedeeltelijk in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd. Alleen de luchtroosters van dit model blijven zichtbaar. Een cassette airco is vooral geschikt voor wat grotere ruimtes. Een basismodel kost rond de €500,-, hier zitten echter nog geen montagekosten bij.

Wat kiest u?

Heeft u een keuze kunnen maken? Dan regelen wij de rest. Voor ieder type airco hebben we diverse modellen beschikbaar. We komen graag bij u kijken welk model het beste past bij uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op.