Rhee Onderhoudsbedrijf

Wilt u er deze winter ook behaaglijk bij zitten, of uw kantoor voorzien van fijne warme lucht? Een convector verwarmt uw huis of kantoorpand energiezuinig en gelijkmatig. Is deze manier van verwarmen ook iets voor u?

Convector of radiator

Dit zijn twee begrippen die veel mensen door elkaar halen. Dat is niet gek, want de verschillen zijn klein, beide apparaten worden namelijk verwarmd door water. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Een radiator geeft voornamelijk stralingswarmte af. Het water in de radiator wordt warm en de radiator straalt deze warmte uit.

Een convector zuigt koude lucht naar binnen en verwarmt deze. De lucht die uit een convector komt is dus verwarmd, dit noemen we convectiewarmte. Deze warme lucht stijgt op en daalt daarna weer, waarna het proces opnieuw begint.

Voordelen van een convector

Een convector gebruikt minder water en is daarom iets energiezuiniger. Bovendien kan de convector worden ingebouwd in de vloer en afgeschermd worden met een rooster. Dit zorgt er niet alleen voor dat de convector niet zichtbaar is. Het is ook nog eens een stukje veiliger, want de warmtebron is niet binnen handbereik.

Een ander voordeel is dat een convector uw huis of kantoor sneller en gelijkmatiger verwarmt, omdat deze de warme lucht verspreidt. U hoeft er dus niet dicht op te zitten om iets van de warmte te voelen. En krijgt u het te warm? Als de convector eenmaal uit staat, is deze ook echt uit en blijft deze niet nagloeien.

Soorten convectoren

Net als radiatoren, zijn convectoren er ook in verschillende soorten en maten. Een putconvector wordt ingebouwd in een put in de vloer die wordt afgedekt met een rooster. Hierdoor bespaart u veel ruimte. Maar u kunt ook kiezen voor een convector die op de vloer wordt gezet of aan de wand wordt gehangen. Bij T-Climate helpen we u graag met kiezen en bekijken we natuurlijk ook wat voor u de beste optie is. Op onze pagina ‘Verwarming‘ vertellen wij u meer over de diverse type verwarmingen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.