Rhee Onderhoudsbedrijf

Soms kan het voorkomen dat de airco niet zo koel aanvoelt als normaal, of misschien zelfs helemaal niet meer koelt. Problemen met de airco zijn natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig is er vrijwel altijd een oplossing te vinden. Wij zetten de meest voorkomende problemen op een rij.

De airco koelt niet of onvoldoende

Een airco heeft u voor de koele lucht. Als de airco niet koelt, valt dit uiteraard snel op. Het is altijd goed om te controleren of het systeem wel in de juiste modus staat, en of er geen timer functie is ingeschakeld. Bovendien kan het een aantal minuten duren voor de airco écht frisse lucht begint te geven. Ook zal een airco niet goed werken als er in de ruimte ook ramen open staan, waar de frisse lucht door kan ontsnappen. Als u al deze zaken heeft gecontroleerd, raden we u aan om de slang van de airco te checken. Is deze goed aangesloten aan het apparaat en hangt deze goed naar buiten? Check ook of er geen scheurtjes of knikjes in de slang zitten, dit kan ook voor problemen zorgen.

De airco heeft een vieze geur

Soms kan er een vieze geur uit de airco unit komen. Dit kan voorkomen als het apparaat een tijd niet is gebruikt. Bij het opnieuw in gebruik nemen verspreidt de airco even een vieze geur, maar dit zou na een paar minuten over moeten zijn. Als dit niet het geval is, zit de geur waarschijnlijk in het filter. Dit airco probleem wordt opgelost met een nieuw filter. U kunt deze zelf vervangen, maar wij doen dit uiteraard ook graag voor u. Een stinkende airco kan bovendien worden voorkomen door op tijd onderhoud te laten plegen aan het apparaat.

De airco lekt

Als uw airco water lekt, kunt u deze het beste onmiddellijk uitschakelen. De lekkage zou nu binnen een aantal minuten moeten stoppen. Een veel voorkomende oorzaak van lekkage is een vervuild filter. Mocht dit niet het geval zijn, schakel dan altijd een monteur in. Onze monteurs komen graag bij u langs om uw airco problemen te verhelpen.

Problemen voorkomen

Om te zorgen dat uw airco goed blijft functioneren, is regelmatig onderhoud erg belangrijk. Door uw airco zo nu en dan te voorzien van een nieuw filter of een nieuwe slang, kunt u veel problemen zelf al voorkomen. U kunt de airco ook zo nu en dan laten inspecteren door één van onze monteurs. Die lopen alle de airco dan even helemaal na, om er zeker van te zijn dat er geen problemen ontstaan. Een controle kost u nog geen €100,-, terwijl u voor een reparatie al snel meer dan €200,- kwijt bent. Zorg er dus voor dat uw airco goed wordt onderhouden en bel ons op 06-389 172 72 of vul het contactformulier in.